tisdag 30 september 2008

Röd dörr
I helgen fick vi de mest småsaker som inte var gjorda färdiga. Som ni ser så har garagedörren på baksidan bytt färg från grön till röd och om ni tittar riktigt noga så kan ni se att istället för två vindskivor så är det 3 st. Det enda som saknas är snickarglädjen uppe vid nocken, men jag håller fortfarande på att skissa på hur det ska bli så det lär dröja ytterliggare en helg eller två innan den är uppe och ni får se vad det blir.

Vi har faktiskt ytterliggare en sak som inte är färdig och det är stupröret från det nya taket ner till det gamla. Orsaken varför det har tagit sådan tid för oss att göra något åt det är att vi inte riktigt kunnat bestämma oss om vi vågar ha en utkastare ut på garage taket, det blir ju en del vatten, eller om vi ska dra ner stupröret hela vägen ner och koppla på det på dagvattnet med allt grävande det innerbär.
Det lutar nu åt att vi låter vattnet rinna ut på garage taket fast när vi skulle sätta upp det ihelgen så kom vi såklart fram till att vi saknade en del material för att få det färdigt.

måndag 29 september 2008

Äpplen i mängder

För första gången sen vårat äppelträd blev planterat för så där 10 år sedan så har det gett tillräckligt med frukt så att jag har kunnat göra en äppelpaj eller snarare tre styck. Jag har fyllt en gammal tvättkorg och trots att jag har gjort en hel del av dem så finns det mängder kvar. Jag passade på att göra en braspanna äppelpag till en kompis som fyllde år i helgen och två lite mindre till mig själv som jag har fryst ner tills det kommer gäster.
Det blev även en Äppel-Hasselloaf, påminner lite om en kladdkaka men utan chocklad och med med massa äppel med kanel i istället.

Äppel Paj
Paj deg, blanda ihop ingredienserna så det blir smuligt.
1,5 dl vetemjöl
1,5 del havregryn
1,5 msk socker
150 g smör

Fyllning:
6 äppel
2-3 msk socker
1,5 tsk kanel

Äppel-Hasselloaf
Kaksmet
3 ägg
3 dl socker
75 g smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Vispa äggen och sockret pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och låt koka upp. Blanda ihop vätskorna. Blanda mjölet och bakpulvret, häll i smeten och vispa så den blir slät. Häll i en smord och brödad form.

Fyllning
4-6 äpple beroende på storlek
Kanel efter smak
ca 2dl Socker
2 dl grov hackad hasselnötter

Blanda socker och kanel och rulla äppelklyftorna i blandningen och tryck ner dem i smeten, varva med hasselnötter. Hemligheten med en loaf är att den är fullspäckad med äpple
lördag 27 september 2008

Uppdatering på bygg frontenVi tog en rätt lång paus på bygget i somras men lite har det hänt sen sista jag gjorde en bygg uppdatering har ute.

I Juni så hade vi fortfarande halva bygg ställningen kvar på baksidan och den är nu borta sedan länge. Balkongen har fått panel och tjärpapp och nu väntar vi bara på att plåtslagaren ska dyka upp i november och fixa plåtningen.
Om en vecka kommer killarna från Skorstenspojkarna och förlänger våran skorsten så att vi kan njuta av en brasa till vintern och sotaren är inbokad för att provtrycka skorstenen så att vi kan använda den.
Norrsidan av huset har fått sig en uppryckning så nu finns det bara en bråkdel av allt material kvar.

Runt hela huset är allt målat och alla foder runt fönster finns på plats.

Så nu är det några små saker kvar sen ska vi äntligen sätta igång med insidan.måndag 22 september 2008

Snowshill Manor

Här kommer äntligen lite mer bilder från trädgårdarna jag besökte på semestern.

Nästa stopp var Snowshill Manor som var en otroligt vacker trädgård i typisk English Cottage stil. Trädgården var inte så stor men den hade charm!

Jag kunde inte motstå att ta en bild på tjejerna på bänken, bild ovan nedre till höger. Är inte den formklippta buxbomen runt bänken bara för härligt?

Bilderna får tala för sig själva, jag tillbringade någon timma här medan maken tålmodigt väntade på mig.

När det gäller sjukdom och värk så fick jag ett bakslag i helgon och fick rejält ont i mina fötter igen, man ska inte ropa hej förtidigt... suck. En omtänksam make har nu petat i min inflammations hävande och smörjt dem med cortison salva varje dag och det känns bättre igen.
Tack älskling för ditt tåla mod med en gnällig fru som har värk.
Vackra detaljer och lummig grönska.Klematisen blommade så vackert och det gamla paret på bänken var bara för söta.

onsdag 17 september 2008

På bättringsvägen
Jag är på bättringsvägen tralla la! I dag är första dagen sen innan semestern som jag känner mig utvilad och pigg! Jag har fortfarande lite värk men det är ingenting mot när det var som värst.
Maken fasar redan över att jag är piggare, jag jagade fart på honom idag och vi storstäda hela huset ;-)
Det enda molnet på himlen är att det tog nästa 4 veckor för läkaren att ta prover och till slut skriva ut ny medicin efter upprepade påminnelser... jag hade kunnat mått så mycket bättre mycket tidigare. Man får inte vara sjuk för att orka att få fart på sjukvården.

Uppdatering på hur husbygget framskrider och alla trädgårdar jag såg på semestern kommer snart, ge er till tåls lite till bara.

Tacka alla för era uppmuntrande kommentarer!


torsdag 11 september 2008

Urlakad
Tack Synne- Blåbär och annat snadder och Vivecka på Humlebacken för utmärkelserna jag har fått lite sent om sides!

Eftersom jag har varit så seg på att skriva och här ute så har de flesta redan fått utmärkelserna så den som kikar förbi och inte har fått utmaningen får känna sig utmanad.

Jag har varit och kommer nog att fortsätta vara lite frånvarande har ute ett tag till. Min Hypotyreos/ämnesomsättnings störning har ballat ur efter Borelinan i somras så jag mår rätt kass emellanåt, trött, värk osv. För tillfället orkar jag inte med mycket mer än jobbet och hemmet så Bloggen har blivit lidande. Har äntligen fått fatt i doktorn och ska justera mina mediciner så om några veckor ska jag nog vara ok igen.