tisdag 18 november 2008

Sakta men säkert

Medan jag har legat på sofflocket har maken och svärfar varit flitiga och börjat lägga golvetspånskivorna på övervåningen. Svärfar som är en riktigt krutgubbe på 82 bast har kämpat på nästan helt själv medan maken har fått skjutsa mig till sjukhuset stup i kvarten och eller varit för att besöka mig där under de senast 2 veckorna. Nu är ca 1/3 del av golvet lagt så det känns som om vi trots allt långsamt är på väg så det finns ändå lite hopp.

Tillägg lite senare: Glömde att säga att maken har dragit all tele- och data-kabel och dragit upp ventilationen så nu är det nästan fritt fram att lägga resten av golvet. Det vi måste göra innan resten av golvet kan läggas är att ta upp hålet för trappan.


Man ska aldrig ropa hej


Foto: Taklyftet

Man ska aldrig ropa hej innan man har kommit över ån.... som det gamla ordspråket säger.

Jag blev sjuk i Söndags kväll/natt och hamnade på akuten igen av ett nytt gallstens anfall så nu sitter jag uppallad i soffan och gör inte många knop. För den som inte har haft ett gallstens anfall så gör det ohyggligt ont. Ska ringa kirurgen och prata med deras operations koordinator och se om jag kan göra något åt kö tiden för så här kan jag inte ha det.

Den här artar sig mer och mer till att bli en dagbok över mina åkommor och krämpor...suck..
Ska göra lite bygg uppdateringar i nästa inlägg för medan jag har legat i sjuksängen så har maken och svärfar varit flitiga.

söndag 16 november 2008

Höjden av oturJag är på bättringsvägen och idag ska jag våga mig ut på min första promenad runt kvarteret. Det känns härligt för bara 4 dagar sedan kunde jag inte gå 10 m utan att få andnöd.

Jag fick ett gallstensanfall och jag hade en enorm otur, gallan blev inflammerad och som följd fick jag vätska i buken och lungorna. Jag var inne på akuten i söndags förra veckan efter att jag mått dåligt några dagar och de konstaterade att gallan såg ut som ett grustag, men blev hem skickad efter att ha fått smärtstillande och fick återbesök hos läkaren på tisdagen. När läkaren fick syn på mig i tisdags konstaterade hon att jag inte fick åka hem igen utan blev inlagd omgående, då hade jag gått upp 7 kilo vatten på 4 dygn och såg ut som grodan Kermit - två ben och armar som stack ut från en groteskt rund kropp. Jag blev inlagd för att jag hade svårt för att andas och fick vätskedrivande, antibiotika, blodförtunnande och fick syrgas som stöd det första dygnet. Jag har aldrig tillbringat en enda natt på ett sjukhus i hela mitt liv så det här var rätt obehangligt.

Jag står nu i operationskö så inom 3 månader borde jag få bli av med eländet till galla.
Håll tummarna för mig att jag inte får något återfall innan operation!


fredag 14 november 2008

Långsam tillfrisknadTänkte bara ge ifrån mig ett livstecken.
Är åter hemma efter några dagars oväntat besök på sjukhuset. Jag blev akut inlagd i tisdags morse blev utskriven idag och ser ut som en knarkare i armvecken efter alla kanyler och prover. Det kommer att var lugnt på bygg fronten ett tag nu för jag är inte i form att göra speciellt mycket och kommer att vara sjukskriven ett tag.
Mina stackars lökar får vänta lite till innan de får komma i jorden eller så får jag försöka flörta med maken att han hjälper mig, trädgårds arbete är inte hans favorit syssla. Men med med tanke på hur ömklig han hustru är för tillfället så tror jag han ställer upp ;-).

Tack alla för era krya på dig kommentarer!
Så fort jag har börjat bli lite piggare så ska jag kika runt hos er alla.


söndag 9 november 2008

Grädde på moset och bloggtystnad

Jag har blivit sjuk som grädde på moset och orkar inte för tillfället uppdatera bloggen.
Jag återkommer när jag är på fötter igen.


tisdag 4 november 2008

Tröst köp - Lök köp
Tack för era snälla kommentarer!
Jag tycket synd om mig själv och kände för att muntra upp mig själv så jag åkte iväg till Blomsterlandet och Hornbach idag och insåg att det hade rea på höstlökar 50%. Jag slog till och köpte 10 st påsar av olika slag, det är lite sent men jag hoppas på mer töväder så att jag kan få ner dem till helgen och att de klarar sig. Maken bara skakade på huvudet när jag kom hem och undrade vart jag skulle få plats med dem... tja det är en bra fråga rabatterna är rätt fulla men det fixar det alltid.
Jag funderar lite över vad är det som får oss fruntimmer att tröst köpa och tröst äta?

För 200kr blev det följande
  1. Stor pack med Snödroppar - jag tycker de är så vackra när de sticker upp här och var då känns det verkligen som vår.
  2. Vitblomlök - Allium Triquetrum, vitblommande allium i klockor som bara var för söt.
  3. Svartlök - Allium Nigrum, också vitblommande allium fast mycket högre och blommar i boll form.
  4. Iberisk narcis eller Cyklmen narciss - en söt lite påsklilja som jag inte kunde motstå.
  5. Italiensk skilla - En otroligt söt lite skilla som jag inte kunde motstå
  6. Armensk perlehyacint - jag har flera innan och rådjuren älskar dem men jag tänkte att desto fler jag har så kanske de lyckas missa någon ;-)
  7. Tulipa Icestick - söt tulpan som jag inte kunde motstå och samma tanke sätt som innan desto fler så kanske jag får ha någon ifred för rådjuren.
  8. Tulipa Lady Montgomery - en dubbel spräcklig tulpan som jag bara inte kunde motstå.
  9. Kungslilja Regale - Vit lilja med lätt rosa teckning på utsidan. Jag gillar liljor skarpt som utfyllnad i rabatter för de tar ingen plats och är så vackra.
  10. Kejsarlilja Pink Perfection - Rosa vacker lilja som jag inte heller kunde motstå.

Det ska bli så spännande att se vad som kommer upp till våren och sommaren nästa år, jag längtar redan.

måndag 3 november 2008

Jävla elände!!!
Jag skrev för några dagar sedan att jag tycket det var nog med elände runt om kring oss och det skulle jag inte ha sagt.
Vi har precis fått reda på makens barndoms kamrat har gått bort i cancer 43 år gammal och vi ska på begravning nästa fredag. Maken och två killar till var som Knatte, Fjatte och Tjatte under uppväxt åren och nu är en borta.

Livet känns inte rättvist för tillfället!Ytterligare trappfunderingar

Foto: PZarchitect

Vi har nu fått 3 st offerter på trappor och jag börjar ana vilken firma det lutar åt. Jag ska ringa dem i vecka och diskutera ytterligare lite saker som är lite oklart. Innan vi har valt firma så lämnar jag inte ut något namn.
En av orsakerna till att jag behöver ringa är att jag funderar på att ha öppen vagn i sidan så att du ser trappstegen när du tittar på trappan från sidan. Jag tycker att det är så snyggt när man ser det mörka träet mot den vita vagnen (sidan).


söndag 2 november 2008

Inredning lilla kontoret


Foto: Okänd

Jag har börjat fundera lite på inredning och färger så smått. Jag och maken tog en inspirations runda till de närmsta byggfirmorna i lördags och vi har kommit fram till att vi vill ha någon form av pärlspånt i taket och på snedtaken och den ska antingen vara vitlaserad eller vitmålad.

Jag har fått en award till av Gamla Mejeriet, tack vännen!
Den här gången skickar jag inte vidare för alla har fått den nu känns det som, så därför säger jag att du som kikar förbi och inte har fått en utmärkelsen har fått den!

Frusna stileben


Synne frågade mig härom dagen om jag har haft snö ännu och med tanke på det regnhål Göteborgs trakten är så var svaret nej. Men i går morse när jag vaknade och tittade ut så sken solen och hela trädgården gnistrade otroligt vackert av frost kristaller. Jag kunde inte motstå frestelsen att gå ett varv i trädgården innan jag åt frukost och ta en massa kort för det var så otroligt vackert.

Överts: Min underbara gula azalea som skiftar färg och frö ställningarna från min temynta som jag har låtit stå kvar.
Mellan: Min underbara glaskula som jag har som prydnad och min kruka med höst fint, prydnadskål, ljung och något vackert silveraktigt som jag inte vet namnet på.

Nedest: Min strålrudbecka har fått frost och för den som inte visst det så är det staten Georgia's national blomma. Sist men inte minst så är det min salvia som har varit en trogen följeslagare i matlagningen under hela sommaren.

lördag 1 november 2008

Kuddar
Jag köpte ju tyg för ett tag sedan från Mario till att göra kuddar och de är nu klara sedan någon vecka. Men det är först idag som det äntligen har varit ljus nog att ta några vettiga kort, så här ser resultatet ut. Tycket det att det var passande med rött nu inför jul och det matchar mina orange-röda loppis fynd jag har i fönstret.


En till AwardJag har fått ytterligare ett till award, den här gången av Fru Vilmas Hus!

Blåbär och annat snadder, go tjej som alltid har något värmande att säga och som visa vidunderliga bilder från lanskapet i Norge där hon bor.

Huga Larssons Liv, har en humor som jag gillar och som behöver lite uppmuntran för tillfället.

Vitudden för att hon har en inspierande blogg och kämpar på med sitt husbygge.

Nikolinas Boning för att hon har inspierande renoveringsblogg som har haft en liten pause och som behöver ha lite uppmuntran att fortsätta att blogga.

Ika kan själv, hon är en tjej som går i taklyfts funderinga, renoverar sitt hus och fixar i trädgården förfult.