tisdag 27 januari 2009

Utflyckt - Akvarellmuseet
I helgen beslutade maken och jag att ta en välbehövlig paus i byggandet. Så på söndagen blev det en utflykt till Skärhamn och Akvarellmuseet.
Det var en ljuvlig dag med solsken och en häftig himmel som bakgrund. Vi åt en superb lunch på Restaurang Vattnet på Akvarellmuseet och tog en promenad längs vattnet på bryggorna.

Jag skulle gärna kunna tänka mig att spendera en tid i deras underbara gästateljér som skymtar på den övre bilden.

Har ni vägarna förbi gör ett stopp och njut av museet, naturen och omgivningen.

måndag 26 januari 2009

Trögt på blogg fronten


Jag har kommit ifrån bloggandet sen mitt uppehåll och det går trögt för tillfället men sen fick jag en jätte fin uppmuntran av Ika kan själv i form av en utmärkelse som morot!

Ika och jag har faktistk träffats i verkliga livet för första gången i förra veckan via Trädgårdsnätverket vi är med i. Det visade sig att Ika och hennes sambo hade kommit rätt långt i sina utbyggnads planer och deras ritningar på utbyggnad och taklyft var klara. Så i helgen kom de förbi och kikade på våra bygge för kika lite närmre och får liten inblick hur det kan se ut och byta erfarenhet.Så lite regler:

1. Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån.
3. Nominera minst 7 st andra.
4. Länka till dem i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.


Gamla Mejeriet för deras otroliga hantverks skicklighet och för att jag hittar massor av inspiration.

Two Swedish Cottages Jag skickar vidare utmärkelsen till Malin för hennes och hennes kompis vackra blogg och för alla hennes rara kommentarer hos mig.

Fru Vilmas Hus För henns vackra blogg och mängder av funderingar kring taklyft.

Lundins Nya Hus Ett energiknippe som alltid har något snällt att säga.

Blåbär och annat snadder För att hon alltid har ett vänligt ord till övers och jag gillar hennes goa kommentarer hos mig.

Colonial East Som också gör ett taklyft och har en underbart vacker blogg.

By the Sea in Tosterberga För att hon är en frisk fläckt och jag älskar hennes roliga historier om deras galan katt och vassa inlägg om allt mellan himmel och jord.söndag 18 januari 2009

Bygg bilderHär kommer en radda med trista bygg bilder men det är hur det ser ut för tillfället. Väggarna har börjat komma upp och det här är det framtida badrummet.Bakom den gipsade väggen döljer sig våran nya klädkammara. Den kommer tyvärr inte bli lika stor som i för förra inlägget men det kommer bli bra mycket strörre än vi har i dagsläget.Det framtida kontoret.Hallen på övervåningen. Sen bilden är tagen så har allt golv lagts och allt är förberett för att ta upp hålet till trappan. Nu väntar vi bara på att VVS killen kommer tillbaka och kopplar på värmen för innan dess så kan vi inte ta upp hållet för att kallraset kommer att bli för stort.

Jag har ägnat dagen åt att ljud isolera alla innerväggar och alla vertikala ytterväggar med de sista 45 mm isolering, så snart kommer alla väggar vara uppe på båda sidor.
Maken har undertiden ägnat all tid till att lägga färdigt golvet och regla upp trapphålet som var trixigare än vi trodde. Allt tar mycket mer tid än man tror.


Foto: Taklyftet och Slettvold

VVS och El har nu varit här men VVS killen hann inte färdigt utan han kommer tillbaka om 2 veckor för att slutföra jobbet och koppla på värmen på elementen.

Så nu ser södergaveln ut så här. Sen dess bilden är tagen så finns det nu isolering inlagd runt fönstren och idag kommer vi nog att börja täcka gaveln med OSB och gips.

Fast jag kan ju inte låta bli att drömma om när vi har kommit lika långt som den nedre bilden :-)
Men nu käns det i varje fall inte lika mycket utom räckhåll som det gjorde när vi höll på med utsidan i all evighet!

tisdag 13 januari 2009

Flitens lampa lyser

Tack för alla välkomnande! Jag har inte hunnit kika runt till alla men jag kommer förbi så snart jag hinner.
Jag mår bra men är på strikt diet för att klara mig från fler gallstens anfall tills operation, när det var som värst så var fiskbullar på burk och kokt potatis min räddning i nöden typ det enda jag kunde äta ;-)

På byggfronten så händer det faktiskt en hel del, fru Taklyft har återigen fått på sig snickarbyxorna efter hemkomsten och jag och maken har varit flitiga, fast maken har varit flitigast.
Vi har börjat att klä alla väggar med OSB skivor och gips och i morgon kommer EL och VVS. Alla element ska kopplas in så att vi får värme och all el ska dras iväggarna så att vi kan sätta upp resten av all OSB och gips. Bilder från bygget kommer imorgon,

Våran klädkammare har börjat att ta form och jag drömmer över hyllor och lådor och massor av praktiskt förvaring!


måndag 12 januari 2009

Jul och Ny Års firandeOckså var man tillbaka till verkligheten igen sen lite än mindre än 2 veckor.

Julen over there var väldigt trevlig, gemytlig och lugn. Vi fick besök av en riktigt fin fluffig Coca Cola tomte och jag har aldrig i hela mitt liv sett så mycket presenter under en gran.
Tomte var snäll mot mig i år och av maken fick jag en överrasknings resa den 27-29 Mars till okänd ort. Jag är notoriskt nyfiken och jag vet inte vad jag ska göra för att lyckas får ur min maken någon ledtråd medan han myser över mina våndor ;-)Vi passade på att åka till svägerskans sommarstuga på Fripp Island i South Carolina efter jul och var kvar där till Ny År och det var helt underbart väder. Några dagar var det uppemot 22-25 grader och en av dessa dagar smalades klanen på stranden och bara njöt.
En av de sista kvällarna innan vi åkte hem och jag längtar redan tillbaka!

PS: Jag är nog bland då få som kan skryta med att jag har gått ner i vikt under julen, 5 kg minus så här långt sen jag blev sjuk, rena hälsokuren :-)